Vanzator

SC APS EXPERT SERVICE SRL cu sediul in Bucuresti, Bdul Iuliu Maniu nr.8A, Bucuresti, sector 6 (cladirea GEMA FITNESS)

Telefon: 0744 706 346

CUI RO32600372

J40/15607/2013>

Cumparator

Persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care efectueaza o Comanda.

Comanda: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si sa faca plata acestora.

Contract

Reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului. Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia. Contractul se incheie pe durata nedeterminata, dar poate inceta in momentul in care Cumparatorul isi exercita dreptul de retragere din contract sau in caz de forta majora.

Documente contractuale

a) Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
b) Notificarile primite de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii, au rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceste notificari se fac electronic (e-mail) sau telefonic.
c) Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri din Comanda, va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozittia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.
d) Confirmarea de inregistrare a Comenzii primita de catre Cumparator automat, nu creeaza obligatii contractuale si nu este o confirmare a faptului ca produsele pot fi livrate. Contractul se considera incheiat in momentul in care Vanzatorul accepta comanda transmisa de Cumparator. Acesta este momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii (AWB transportator)

Forta majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil,in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaa, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

Legea aplicabila – Jurisdictia

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Bucuresti.

Pretul produselor

Pretul produselor este cel mentionat pe pagina web si este valabil in limita stocurilor disponibile. Pretul produselor electrice si electronice include si costurile colectarii, tratarii si eliminarii DEEE. Costurile sunt evidentiate separat pe factura de cumparare. Pretul nu include taxele de transport, acestea sunt evidentiate separat la finalizrea comenzii.

Taxa de timbru verde – valoarea exprimata in lei, platita de catre Vanzator catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.

Erori

Desi se fac eforturi permanente pentru pastrarea acuratetei informatiilor pe site, rareori acestea pot contine inadvertente: aspectul general al produsului sa fie schimbat de producator fata de imaginile prezentate, sa fie modificate anumite aspecte tehnice de la prezentarea produsului pe site, pretul sau stocul sa fie afisat eronat din motive tehnice. In aceste cazuri ne rezervam dreptul de a refuza onorarea comenzilor si anularea lor. De asemenea, comenzile la produsele ce contin discounturi se onoreaza doar in limita stocului disponibil.

Facturare – Plata

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Factura. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru produsele livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Plata in avans

Pentru anumite comenzi trimise prin curierat cu plata ramburs, se poate cere plata in avans sau plata unui avans de minim 20% din valoarea totala.

Livrare

(1) Cu exceptia cazului in care partile au convenit altfel cu privire la momentul livrarii, Vanzatorul livreaza produsele transferand posesia fizica sau controlul asupra produselor catre Cumparator, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, in decurs de cel mult 30 de zile de la incheierea contractului.
(2) In cazul in care Vanzatorul nu si-a indeplinit obligatia de a livra produsele in momentul convenit cu clientul sau in termenul stabilit la alin. (1), clientul ii solicita sa efectueze livrarea intr-un termen suplimentar, corespunzator circumstantelor. In cazul in care Vanzatorul nu livreaza produsele in termenul suplimentar respectiv, clientul are dreptul, dupa caz, la rezolutiunea sau rezilierea contractului.
(3) Alineatul (2) nu se aplica contractelor de vanzare in cazul in care Vanzatorul a refuzat sa livreze produsele sau in cazul in care livrarea in termenul convenit este esentiala avand in vedere toate circumstantele existente la incheierea contractului sau in cazul in care clientul informeaza Vanzatorul, inainte de incheierea contractului, ca livrarea inainte de sau la o data precizata este esentiala. In aceste cazuri, daca Vanzatorul nu livreaza produsele in momentul convenit cu clientul sau in termenul stabilit la alin. (1), Cumparatorul are dreptul, dupa caz, la rezolutiunea sau rezilierea contractului.

Transferul proprietatii bunurilor

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier)

Raspundere

Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor pe Site (imagini / prezentari multimedia / etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Datorita modificarilor neanuntate efectuate de producatori, unele caracteristici ale produselor precum forma de prezentare, culoare, dimensiuni, pot sa fie diferite fata de prezentarea pe site.Vanzatorul isi declina drepturile de garantie a informatiilor din site www.echipamente-constructii.ro deoarece acestea pot fi alterate de cauze externe : nefunctionarea serviciilor, intarzierea informatiilor sau securitatea aplicatiilor.

Respectarea legilor si a standardelor

Vanzatorul va respecta toate legile, reglementarile si ordonantele aplicabile la realizarile sale contractuale, inclusiv fara limitare la fabricarea, asamblarea, manipularea, transportul, depozitarea, ambalarea sau livrarea produselor si aplicabile la sanatate, securitate, mediu.

Garantie

Garantia se refera la conformitatea produselor comercializate Vanzator.Garantia comerciala poate fi modificata de comun acord cu Cumparatorul si este diferita de garantia de conformitate a produselor referindu-se in special la termenul garantiei sau alte avantaje catre Cumparator prin intermediul acesteia.
Certificatele de garantie sunt eliberate in numele furnizorilor Vanzatorului,avand inscrise semne de marca/brand/companie.Vanzatorul nu emite certificate de garantie in nume propriu.
In acest caz Vanzatorul functioneaza si este inregistrat legal cu activitate preponderenta conform cod CAEN 4778 (comert cu amanuntul al altor bunuri noi in magazine specializate)
In consecinta Vanzatorul nu este producator al bunurilor comercializate. Garantia de conformitate se bazeaza pe inscrisurile ce insotesc produsele achizitionate de la furnizori.
Toate prosusele sunt isotite de manuale de utilizare in cuprisul carora se regaseste declaratia de conformitate a producatorului.
Toate produsele comercializate prin intermediul site-ului www.apservice.ro.ro beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Se acorda garantie pentru defecte de material si defecte de fabricatie,vicii de material. Nu se acorda garantie daca produsul a fost utilizat necorespunzator sau pentru uzura. Produsele consumabile nu beneficiaza de garantie pentru ca nu au aceasi durata de utilizare ca a produsului de baza,deteriorandu-se in timp.Acestea contribuie la buna functionare a produsului dar trebuie inlocuite la intervale de timp recomandate de catre producator.
Pentru produsele achizionate online care presupune pentru punerea in fuctiune montajul mai multor elemente conform manualului de utilizare,Cumparatorul trebuie sa faca dovada ca produsul a fost asamblat intr-un service autorizat pentru a beneficia de garantie.
Montajul incorect poate produce defecte majore ale produsului sau functionare defectuoasa ale acestuia.

Reclamatii

Reclamatiile clientilor se pot face in scris, prin intermediul postei electronice, la adresa magazin@apservice.ro. Acestea vor fi solutionate de catre vanzator in conformitate cu „Termenii si conditiile” afisate pe site.

Politica de returnare

Conform OUG 34/2014, privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, clientii pot returna produsele achizitionate in termen de 14 zile calendaristice.

ARTICOLUL 11 OUG 34/2014

„Exercitarea dreptului de retragere

(1) Înainte de expirarea perioadei de retragere, CUMPARATORUL informează VANZATORUL cu privire la decizia sa de retragere din contract. În acest scop, consumatorul poate alege una dintre următoarele variante:

a) de a folosi modelul de formular de retragere prevăzut în partea B din anexă;

b) de a face orice altă declaraţie neechivocă în care își exprimă decizia de retragere din contract.”

VANZATORUL poate, în plus faţă de posibilităţile menţionate la alin. (1), să acorde CUMPARATORULUI opţiunea de a completa şi de a transmite în format electronic, pe site-ul VANZATORUILUI, fie modelul de formular de retragere prevăzut în partea B din anexă, fie o declaraţie neechivocă de orice alt tip. În aceste cazuri, profesionistul comunică consumatorului, fără întârziere, pe un suport durabil, confirmarea de primire a formularului de retragere.

(4) Sarcina probei privind exercitarea dreptului de retragere în conformitate cu dispoziţiile din prezentul articol revine CUMPARATORULUI.

In functie de optiunea CUMPARATORULUI, banii proveniti din stornarea produselor returnate se pot folosi pentru achitarea altui produs sau se pot returna in termen de maxim 30 zile de la primirea produsului , in contul indicat” Extras din OUG 34/2014

Formularul de retur se regaseste in sectiunea Informatii din site www.echipamente-constructii.ro.

Daca, din anumite motive, sunteti nemultumit de un produs, cumparat de pe site-ul www.echipamente-constructii.ro, aveti posibilitatea returnarii acestuia in termen de 14 zile calendaristice de la data primirii lui.
In cazul acesta, clientul are doua optiuni:

Rambursarea sumei platite (mai putin cele legate de transportul produsului) in cel mult 14 zile calendaristice de la data primirii produsului de catre comerciant.

Inlocuirea produsului

Produsul returnat trebuie sa fie în aceeasi stare în care a fost livrat (sa fie ambalat corespunzator,sa fie nefolosit,produsele nu au urme de material de lucru specific destinatiei acestora **,sa nu prezinte urme de utilizare, în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au însotit).
Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 14 zile de la retur.
** daca produsul este destinat unei lucrari specifice acesta nu trebuie sa prezinte urme de folosire caracteristice acelei lucrari.

Pentru simplificarea parcursului returului solicitat ,va recomandam in cazul in care doriti testarea produslui sa faceti acest lucru in sarcina usoara ,fara interactiunea produslui cu materialul pentru care acesta este destinat.

Retur

Dreptul de Retur in 14 de zile este valabil doar pentru persoanele fizice ce au achizitionat produse de la www.echipamente-constructii.ro

Produsele returnate trebuie să fie insotite de certificatul de garantie in original si copie a facturii de achizitie.

Atentie! Produsele returnate nu trebuie sa prezinte urme de uzura sau sa fie deteriorate in vreun fel. Nu se vor accepta produsele lovite, folosite sau uzate!
Deteriorarea produselor,ambalajului original sau lipsa accesoriilor produselor vor diminua valoarea returului.
Toate costurile necesare aducerii produsului la starea initiala achizitionarii sau posibilitatea revinderii acestuia ca produs second hand vor fi aduse la cunostinta Cumparatorului pe baza unui deviz a carei valoare se va reduce din cea a returului.

In cazul produselor echipate cu motor termic valoarea returului se va diminua procentual din valoarea de nou deoarece acestea odata pornite presupun intretinere ulterioara regulata . Acesta este motivul pentru care in momentul achizitionarii/livrarii motoarele termice nu sunt alimentate cu uleiuri pentru lubrifiere sau carburanti. Motoarele in 2 timpi din momentul punerii in functiune (alimentare cu combustibil) trebuie pornite in intervale de timp regulate pentru a nu se deteriora sistemul de alimentare/aprindere.

Nu ezitati sa ne contactati imediat, in cazul in care un produs comandat de pe site-ul www.echipamente-constructii.ro nu corespunde cerintelor dvs( inainte de a-l utiliza,porni,proba )si/sau specificatiilor tehnice de pe site.

Procedura de returnare

1. Este obligatoriu sa trimiteti produsul, impreuna cu cutia originala a acestuia, nedeteriorata, toate accesoriile primite, certificatul de garantie si o copie a facturii. Toate acestea trebuie impachetate corespunzator in alta cutie, nu in cutia produsului.
2. Dupa ce ati efectuat acesti pasi va rugam sa expediati produsul, printr-un curier rapid agreat (Fan Courier) la adresa Bdul Iuliu Maniu nr.8A, Bucuresti, sector 6 (cladirea GEMA) precizand pe colet „Returnare produs”. CUMPARATORUL este responsabil de impachetarea produsului si a documentelor necesare pentru expediere.
Imediat ce produsul va ajunge in posesia reprezentantilor APS EXPERT SERVICE veti fi contactat pentru confimarea si finalizarea procedurii de returnare. Cheltuielile de restituire sunt suportate conform legii de catre Vanzator.